Tag "света Фаустина"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Мошти од света Фаустина Ковалска пристигнаа во Македонија

На 25 ноември 2018 година во Католичката црква „Свети. Кирил и Методиј и свети Бенедикт“ во Охрид беа дочекани мошти од големата светица во Католичката црква света Фаустина Ковалска

Вера Сведоштва

На Велики Петок започнете ја Деветницата на Божјото милосрдие

Велики Петок е денот кога ја започнуваме Деветницата на Божјото милосрдие, а завршува во пресрет на Првата недела по Велигден Томина недела.

Вера Духовност

Празник на Божјото Милосрдие

Црквата во Неделата после Воскресението го слави празникот на Божјoто Милосрдие.

Свет

Отец Мајевски: Свесткиот ден на млади „се враќа дома“

Остана нешто помалку од две седмици до почетокот на Светскиот ден на млади во Краков. Младите од целиот свет се подготвуваат за големото искуство на верата со папа Фрањо во