Tag "света Мајка Тереза"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Денови на света Мајка Тереза: Светица на темнината

На 4 септември односно на вториот ден од манифестација со духовно културни настани во рамките на „III. Денови на св. Мајка Тереза“

Ватикан Вести

Порака на Папата за празникот на света Мајка Тереза

Како Мајка Тереза да ги отвориме хоризонтите на радоста и надежта за многу луѓе

Вера Духовност

Света Мајка Тереза: Една година од прогласувањето за светица

Пред една година Мајка Тереза од Калкута стана дел од војската на светците: Литургијата за канонизација

Вера Семејство

Имате потешкотии во бракот?

Кога ќе помине почетнатa заљубеност и се појавува потешкотиите во бракот, поработете на волјата и намерата бракот да успее. Дознајте како може да ви помогне примерот на Мајка Тереза.

Вести Македонија

Бискупот Стојанов подари монографија за Света Мајка Тереза на претседателот Иванов

На 16 февруари 2017 Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов

Вера Духовност

Инспиративни пораки од Мајка Тереза

Мудрите мисли и зборови на оваа посебна женa, родена во Скопје, денес се поважни од било кога.

Македонија

Бискупот Стојанов и кардиналот Пуљиќ го посетија светилиштето на Мајка Тереза

Кардиналот Пуљиќ, надбискуп врхобосански и претседател на Бискупската конференција на Босна и Херцеговина, на 12 септември 2016 година во придружба на домашниот бискуп

Свет

Клапата при хрватската воена морнарица Свети Јурај во скопската катедрала одржа концерт во чест на Мајка Тереза

Во рамките на Татковинската прослава „Денови на Света Мајка Тереза“ во петокот вечерта на 9 септември 2016 година во катедралата

Македонија

Македонија и светот добија нова светица – Мајка Тереза

„Во чест на светото и неразделно Тројство, за ширење на католичката вера и пораст на христијанскиот живот, со власта на Господ наш Исус Христос, светите апостоли Петар и Павле

Ватикан

Во Ватикан сè е подготвено за канонизацијата на Мајка Тереза

Папата Фрањо утре на 4 септември ќе ја предводи свечената света Литургија за канонизација на блажена Мајка Тереза на плоштадот Свети Петар. Во Ватикан сè е подготвено за утрешната канонизација.