Tag "света Исповед"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Сонот на дон Боско

Дон Боско беше светец кој својот живот го посветил на децата и младите, помагајќи им да станаат добри христијани и чесни граѓани. Толкувајќи ја важноста на Светата Тајна Исповед во

Вера Духовност

Кои се трите најголеми зла кои можат да нѐ отстранат од Бог во оваа благословено време?

Со оглед на тоа што во оваа време сакаме што повеќе да се приближиме до Бог, темелно ќе ја испитаме

Ватикан

Папата до новоракоположените свештеници: Не брзајте со светата литургија, не досадувајте во проповедта, бидете милосрдни во светата Исповед

 Не брзајте се на светата Литургија, не држете досадни проповеди, никогаш не одбивајте крштевање на оние кои го бараат, бидете милосрдни и подобро