Tag "Рим"

Врати се на почетна
Ватикан

Да се одговори на „идеолошката колонизација“

Папскиот совет за семејство ѝ посака голем успех на манифестацијата за заштита на децата против родовата идеологија, која ќе се одржи на 20 јуни, во на Плоштадот Свети Иван Латерански

Македонија

Македонската делегација ќе биде примена од папата Фрањо

По повод чествувањето на Свети Кирил и Методиј во Рим престојува црковна и државна делегација од Македонија. Во црковната делегација од Католичката црква во Македонија е присутен о. д-р Зоран

Ватикан

Тренерите да воспитуваат за вистинските вредности на спортот

Воспитувајте ги младите за вистинските вредности на спортот, а не за прекумерната конкурентност и агресивност – истакна Папата во пораката до учесниците

Ватикан

Седум илјади деца од „Фабриката за мир“ ќе се сретнат со папата Фрањо

Седум илјади деца во понеделник, на 11 ма, ќе дојдат во Ватикан за да се сретнат со папата Фрањо и да разговараат за мирот, љубовта, прифаќањето  и интеграцијата.

Ватикан

Папата: Нека Америка сè повеќе се вкорени во Евангелието

Нека силниот ветар на светоста помине на следниот вонреден Јубилеј на милосрдието на двата американски континенти – е желбата која папата Фрањо ја изрази на Литургијата која на 2 мај

Ватикан

Папата Фрањо: Христијанинот би требало да клекне пред сиромавиот

Римската Црква сè повеќе наликува на мајка, внимателна и грижлива за слабите – беше желбата на Папата која ја изрази преку видео-порака испратена до римскиот Каритас,

Ватикан

Папата до новоракоположените свештеници: Не брзајте со светата литургија, не досадувајте во проповедта, бидете милосрдни во светата Исповед

 Не брзајте се на светата Литургија, не држете досадни проповеди, никогаш не одбивајте крштевање на оние кои го бараат, бидете милосрдни и подобро

Свет

Борба против ѓаволот – Папскиот Универзитет организира курс за егзорцистите

Консумеризмот, порнографијата, дрогата и телевизијата се главните причини за зголемување на бројот на барањата за егзорцисти во некои западни држави, тврдат егзорцистите собрани

Ватикан

Монсињор Физикела: Милосрдието е ликот на Христос

„Милосрдието е ликот на Христос, кој допира до сите“. Ова го истакна за Радио Ватикан монсињор Рино Физикела, претседател на Папскиот совет за промоција на новата евангелизација,

Ватикан

Папата со својата посета ги изненади бездомниците додека ја разгледувале Сикстинската капела

 На 26 март при организираната посета на бездомниците во Ватиканските музеи, папата Фрањо ненајавено ги посети споделувајќи со нив убави и радосни мигови, заблагодарувајќи им