Tag "Рим"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Валентин

Римската мартирологија го спомнува свeети Валентин, земајќи информации од свети Беда Преподобен од

Вести Македонија

Бискупот Стојанов служеше во базиликата Свети Павле во Рим

Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Макеоднија, монс. д-р Киро Стојанов ја превдодеше свечената

Вести Македонија

Бискупот Стојанов на посета „Ad limina apostolorum“ во Рим

Скопскиот бискуп и апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов кој е член на Меѓународната бискупска

Ватикан Вести

Папата: Треба да научиме да „сочувствуваме“ со оние кои трпат

Треба да научиме да „сочувствуваме“ со оние кои трпат заради прогоните, осаменоста, присилната

Ватикан Вести

Рим: Фестивал за духовна музика и уметност посветен на света Мајка Тереза

Петнаесеттиот меѓународен фестивал за духовна музика и уметност кој ќе се одржи од 16 до 21 ноември во Рим е посветен на светицата на Годината на милосрдието, Мајка Тереза од

Вера Сведоштва

Свети Евангелист Лука

Денес го славиме Светиот Евангелист Лука, автор на третото Евангелие и Делата Апостолски, заштитник на уметниците, хирурзите, лекарите, нотарите,

Ватикан Вести

Папата Фрањо посети СОС – детско село во Рим

Папата Фрањо на 14 октомври 2016 година ги посети децата кои живеат во „СОС- детско село“ во Рим. Станува збор за станбен комплекс

Македонија

Медиумите од цел свет говорат за Мајка Тереза

Светиот Отец во недела на 4 септември за света ќе ја прогласи блажена Мајка Тереза од Калкута, а овој настана сметаат многумина ќе биде кулминација на Јубилејот на милосрдието.

Македонија

Поклонение во Рим по повод прогласувањето на Мајка Тереза за светица

По повод прогласувањето на Блажена Мајка Тереза за светица се организира патување на поклоници во Ватикан, каде на 4 септември Мајка Тереза ќе биде прогласена за светица од страна на

Ватикан

Папата: Да ги извалкаме рацете

Папата Фрањо ја посети заедницата „Вила Назарет“ и кратко се задржа во посета. Во капелата на заедницата го коментираше прочитаното Евангелие и присутните ги поддржа во нивното благородно настојување.