Tag "Радово"

Врати се на почетна
Свет

Верниците од Радово и Струмица на Литургија во Ново Делчево

Група од околу 60 –тина верници од парохиите „Свети Пророк Илија“ – Радово и „Свети Иван Крстител“ – Струмица во вторник 8 септември 2015 година ја посетија парохијата

Македонија

Средба на верниците од Радово и Ново Делчево

Во недела 28 јуни 2015 парохијата Свети Пророк Илија – Радово беше посетена од група верници од парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ – Ново Делчево,

Македонија

Посета на Паљурци и Дојран

Децата од Радово својот завршен квиз по веронаука за школската година 2014/15 оваа година го имаа во Паљурци во средата на 24 јуни.

Македонија

Ѓаконско ракополагање во Радово

На светата Архиерејска Литургија во недела 21 јуни 2015 година во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ – Радово од рацете на Апостолскиот егзарх во Македонија Н.В.П. д-р Киро Стојанов

Македонија

Прво Причастие во Радово

„Денес сме собрани на оваа света Литургија, да го славиме Бога, славејќи да го молиме за сите наши потреби и прозби, за нас лично за нашите најблиски,

Македонија

Месец јуни посветен на побожноста Срце Исусово

Оваа година за верниците кои во славењето на празниците го следат јулијанскиот календар се падна така што крајот на месец мај посвтен на Марија и почетокот на месец јуни

Македонија Свет

Радово: Молитва за мир во Македонија

Во недела 17 мај во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ во Радово, на молебенот до Пресвета Богородица се молеше за мир во Македонија. Побожноста, посветена за мир беше пропратена со

Македонија

На Велики Петок Крстен пат низ улиците на Радово

Радово, 10 април 2015- /к.мк/- Во парохијата Свети Пророк Илија во Радово преку целиот Велигденски (Велики) пост се моли Крстен пат. Од 2008 година завршниот Крстен пат за Велигденски пост

Македонија

Предавање на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов во Годината на Богопосветениот живот

 Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов на средбата по повод Година на Богопосветен живот во Радово на 21 март одржа предавање