Tag "Радово"

Врати се на почетна
Македонија

Скопје: Заветен ден на блажена Мајка Тереза

Во сабота, 5 декември 2015, година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, родната парохија на блажена Мајка Тереза, со свечена евхаристија прославен е

Македонија

Анимација за Светскиот ден на млади во Краков 2016

Во среда 2 декември 2015 година во парохиската сала во Радово се одржа анимација за Светскиот ден на млади, кој ќе се одржи во јули 2016 година во Краков, Полска.

Македонија

Ѓаконско ракополагање во Радово

На светата Архиерејска Литургија на празнико Собор на свети архангел Михаил 21 новември 2015 година во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ – Радово

Македонија

Средба на деца во Радово во организација на сестрите Евхаристинки

Деца од Радово, Струмица, Нова Маала, Секирник и Петралинци во сабота 24 октомври ја преполнија парохиската црква „Свети Пророк Илија“ во Радово

Македонија

Во Радово – Прославен празникот на Марија од Назарет

Во неделата на 04 октомври 2015 година во Радово беше прославен празникот на Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата.

Македонија

Радово: Процесија во чест на Марија од Назарет

Во сабота 3 октомври 2015 година во Радово се одржа процесија низ селото во чест на Марија од Назарет, предводена од Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски

Македонија

Најава: Марија од Назарет во Радово

Тродневницата во чест на Марија од Назарет е во прв ред лична молитва за сопствените потреби и лични прозби до Бога преку Марија. Особената накана оваа година на заедничкото молење

Македонија

Служена света Литургија за почеток на учебната година

Неделната света Литургија, на 13 септември 2015 година, во парохиската црква „Свети Пророк Илија“ во Радово се служеше за почеток на учебната 2015/16 година. Литургијата ја предводеше о. д-р Зоран

Свет

Верниците од Радово и Струмица на Литургија во Ново Делчево

Група од околу 60 –тина верници од парохиите „Свети Пророк Илија“ – Радово и „Свети Иван Крстител“ – Струмица во вторник 8 септември 2015 година ја посетија парохијата

Македонија

Средба на верниците од Радово и Ново Делчево

Во недела 28 јуни 2015 парохијата Свети Пророк Илија – Радово беше посетена од група верници од парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ – Ново Делчево,