Tag "прповед"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Потребно е кротко и понизно да се отвораат срцата на другите

Сите треба да ги лекуваме другите и да дозволиме другите да нѐ лекуваат

Ватикан Вести

Божјото слово не е идеологија, туку живот

Млаките и дволичните христијани секогаш прифаќаат компромис

Ватикан

Црквата треба храбро и слободно да зборува за вистината

Слободно навестување и  без страв да се зборува вистината, тоа е патот на Црквата – рече Светиот Отец во проповедта на светата Литургија на 13 април во капелата на домот