Tag "последните зборови на Исус"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Боже Мој, Боже Мој, зошто Си Ме оставил? (Мт 27, 46)

Се ближи смртта. Не е тоа крај на телесниот живот, која што е избавување или смирување,

Вера Духовност

Жено, ете ти син; ете ти Мајка! (Ив 19, 26)

Сега кога си изморен дојде часот кога повторно покрај тебе смее да биде твојата мајка. Сега кога не се бараат чудеса, туку е подобро да се мирува, смее да застане

Вера Духовност

Вистина, ти велам: денес ќе бидеш со Мене во рајот! (Лк 23, 43)

Ти си во смрттни маки – а сè уште наоѓаш место за туѓите маки во своето срце, до врвот на исполнето страдање. На смртта – се грижиш за еден крадец,

Вера Духовност

„Оче прости им, оти не знаат што прават!“ (Лк 23, 34)

Висиш на крстот. Те приковале. Нема повеќе да се симнеш од тој столб помеѓу небото и земјата.