Tag "посета"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата ќе ја посети Фатима

По повод прославата на стогодишнината од објавувањето на Дева Марија на трите пастири

Ватикан Вести

Кардинал Кох: Папата е многу задоволен од Шведска

За значењето на посетата на Папата на Шведска по повод 500 годишнина од реформацијата кардинал Курт Кох претседател на Папскиот совет за промовирање единство на христијаните

Ватикан Вести

Нема ракополагање на жени во Католичката црква

Папата Фрањо на 1 ноември 2016 година имаше прес-конференција во авионот на која говореше за голем број теми. Прво говореше за прифаќањето на бегалците и мигрантите. Тој го пофали примерот

Ватикан Вести

Папата разговара со новинарите во авионот на летот за Шведска

Ова е важно екуменско патување, помогнете ми неговата смисла да ја направам разбирлива – рече Светиот Отец поздравувајќи околу седумдесет новинари

Ватикан Вести

Папата Фрањо ќе ги посети Милано и Џенова

Канцеларијата за печат на Светиот Престол објави дека папата Фрањо во сабота на 25 март 2017 година ќеја посети надбискупијата Милано.

Ватикан

Парохот од Аматриче за посетата на Папата Фрањо

Пристигнувајќи во градот Аматриче, Папата најпрво го посети училиштето, после ја разгледа т.н. „црвена зона“, староградските урнатини, а се задржа кратко и во разговор со граѓаните.

Ватикан

Краков: Папата Фрањо го посети болниот кардинал Махарски

Папата Фрањо непланирано ја посети Универзитетската клиника во Краков за да го посетите и да моли за болниот 89 годишен кардинал Франчишек Махарски, поранешен надбискуп на Краков.

Свет

Објавена програмата за посета на Папата на Ерменија

Светиот Отец на 24 јуни 2016 година во попладневните часови ќе пристигне во главниот град Ереван. Прва точка ќе биде Ечмијаѕинската катедрала на Ерменската апостолска црква,

Македонија Сведоштва

„Ги посетувам затвореници и ги учам да ја сакаат Бројаницата“

Папата Фрањо минатата година ја отвори Светата година на Божјото милосрдие, но за Тери Саманиего од Аризона ова милосно време започна пред три години кога во парохиската црква

Ватикан

Папата Фрањо: Сите сме мигранти

„Покажете дека во оваа земја, лулка на цивилизацијата, сѐуште пулсира срцето на една хуманост, способна да ги препознава браќата, која сака да изгради мостови