Tag "плоштад Свети Петар"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Витлеемската пештера на плоштадот Свети Петар ќе биде со песочни фигури

На плоштадот Свети Петар на 7 декември 2018 година ќе биде поставена божиќното дрво и Вителеемската пештера, која оваа година ќе биде направена од песок, според старата традиција

Ватикан Вести

Папата: Брзо да одговориме на Божјите изненадувања

Брзо да одговориме на Божјите изненадувања – истакна папата Фрањо на светата Литургија за Воскресението Господово, на 1 април 2018 година, која ја предводеше на плоштадот Свети Петар, во Ватикан.

Ватикан Вести

Папата прогласи 35 нови светци

Христијанскиот живот е „љубовна приказна со Бог.“ Затоа наместо да седиме

Ватикан Вести

Папата се заблагодари на „ангелите чувари“ на Ватикан

На секому од вас сакам да го изразам својот восхит и благодарност за вашата великодушна служба, која не е без потешкотии и ризик. Во одредена смисла вие сте „ангели чувари“

Ватикан

Медицинска станица за бездомници на плоштадот Свети Петар

Италијанското здружение „Солидарна медицина“ се заблагодари на Светиот Отец за просториите за давање здравствена заштита на бездомниците и луѓето

Ватикан

Папата се сретна со Здружението на италијанските скаути на плоштадот Свети Петар

Во саботата, на 13 јуни, претпладнето околу стотина илјади млади од Здружението на италијанските католички водичи и скаути на плоштадот Свети Петар се сретнаа со Светиот Отец.

Ватикан

Папата: Мало семе со голема сила

Во неделниот наговор на 14 јуни 2015 година пред молитвата Ангел Господов, Светиот Отец потсети дека во четврток ќе биде објавена енцикликата за чување на создаденото,

Ватикан

Папата: Грижата за болен во семејството е херојство

Папата Фрањо во катехезата во среда 10 јуни се осврна на искуството на болест во семејството, како заедничка несреќа која порано или подоцна го погодува секое семејство.

Ватикан

Папата се осврна на апостолската посета на Сараево

Вчера бев во Сараево во Босна и Херцеговина како ходочасник на мирот и надежта – рече Светиот Отец на пладневен наговор во недела 7 јуни 2015 година,

Ватикан

Папата: Војната е „мајка“ на секое сиромаштво

Војната е „мајка“ на секое сиромаштво – рече папата Фрањо на аудиенцијата одржана на плоштадот Свети Петар на 3 јуни.