Tag "Плодност"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да не ни остане срцето затворено

Господ е милостив, затоа сака и ние сите да бидеме такви, да живееме за другите и да ги даваме

Вера Семејство

Плодете се, и множете и наполнете ја земјата

Плодете се, и множете се и наполнете ја земјата. Бог, Јахве, добар и милосрден, сака да го развесели човекот со потомство, сака земјата да ја озвучи со детската радост.

Ватикан

Кардинал Паролин: Наука во служба на достоинството на жените

Кардиналот Пиетро Паролин, Државен секретар на Светиот Престол, на 6 април, учествуваше на отворање на новата лабораторија за научно истражување