Tag "пастири"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата ги поттикна новите епископи на светост

Новите епископи Папата ги советуваше да одат напред радосни, мирни, утешени, а не ражалостени, вознемирени и неутешени, чувајќи го срцето како јагне кое иако е опкружено со волци, знае дека

Вера Духовност

Да ја откриеме длабоката смисла на Божиќ со пастирите

Можеби ни изгледа дека знаеме која е смислата на Божиќ, но ако се одлучиме да влеземе подлабоко во

Ватикан

Да ја препознаеме величественоста во понизноста

Искуството на тројцата мудреци нè учи да не се задоволуваме со просечност, туку да гледаме во небото за како нив да ја откриеме и следиме Исусовата светлина.

Ватикан

Папата во Парагвај: Политика треба да даде приоритет на сиромашните

Ситен дожд го пречека папата Фрањо во Асунсион, главниот град на Парагавај, трета и последна етапа од неговата латиноамериканската посета.

Ватикан

Папата: Вистинската власт на Црквата е Христовата љубов

Црквата гради мостови, но не дозволува да биде колонизирана од доминантните идеи. Ова го истакна папата Фрањо во својот говор пред членовите на Папската црковна академија