Tag "Папа Фрањо"

Врати се на почетна
Ватикан Вести Проповеди

Папата: За да Го следиме Исус треба да ризикуваме

За да се следи Исус треба да се оди, а не да се биде неподвижен со „седечка душа“ – рече Светиот Отец

Ватикан Вести

Објавена молитвената накана на Папата за јануари

Папата Фрањо нè повикува во текот на јануари да молиме за единство на христијаните и за заедничка

Ватикан Вести

Во новата книга Папата раскажува за своите патувања

„На пат”, така е насловена новата книга на ватиканистот од италијанскиот весник “„Ла Стампа” Андреја

Ватикан Вести

Папата предупреди на идолите и лажните надежи

Во својата катехеза за време на Генералната аудиенција на 11 јануари 2017 година во салата Павле VI

Ватикан Вера Вести Проповеди

Папата: Исус со авторитет му говореше на народот

Исус имал авторитет затоа што му служел на народот, бил близок на луѓето и доследен, спротивно од

Ватикан Вести

Преку Твитер Папата упати пораки за мир

Во Твитер пораката на папата Фрањо од 10 јануари 2017 година, Светиот Отец изразува надеж дека нашите

Ватикан Вести

Христовите ученици треба одлучно да го навестуваат Евангелието

Христовите ученици треба благо и одлучно да го навестуваат Евангелието без гордост

Ватикан Вести

Папата го прими дипломатскиот кор акредитиран во Светиот Престол

Светиот Отец на 9 јануари 2017 година во аудиенција го прими дипломатскиот кор на традиционална размена на новогодишни честитки.

Ватикан Вести Проповеди

Папата: За христијанскиот живот не се потребни чудни или тешки работи

Христијанскиот живот е едноставен, не се потребни некои чудни или тешки работи, доволно е да се

Ватикан Вести

Папата: Не плашете се од Исусовото светло и отворете се за Господ

Да учиме од мудреците да не му го посветуваме на Исуса само остатокот од времето и понекогаш