Tag "монс. Стојанов"

Врати се на почетна
Македонија

Крстен Пат на Скопската планина Водно

Во саботата на 12 март 2016 година во утринските часови Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. д-р Киро Стојанов ја предводеше побожноста Крстен Пат

Македонија

Духовна обнова: „Великиот пост во Годината на милосрдието“

Во просториите на парохијата „Свети пророк Илија“ – Радово на 22 февруари 2016 година се одржа месечна духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија

Македонија

Струмица: Промовирана книгата „Црквата во служба на човекот“ од бискупот монс. д-р Киро Стојанов

Во недела 21 февруари 2016 во салата на парохијата „Свети Иван Крстител“ – Струмица е промовирана книгата „Црквата во служба на човекот“ од Скопскиот бискуп

Македонија

Бискупот Стојанов ја прими амбасадорката на ОБСЕ во Македонија

На 17 февруари 2016 година Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов ја прими во посета новата водителка на мисијата ОБСЕ во Македонија амбасадорката Нина Сумаленен.

Македонија

Најава: Промоција на книгата „Црквата во служба на човекот“

Во среда 17 февруари 2016 година со почеток во 19.0 часот во Спомен куќата „Блажена Мајка Тереза“ – Скопје ќе се одржи промоција на книгата „Црквата во служба на човекот“

духовнитекстови Колумни Размислување Свет

ПАСТИРСКО ПИСМО: БОГ НÈ ЉУБИ

Второ Пастирско писмо на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов во Година на Милосрдието (Велики пост- Велигден)

Македонија

Во скопската парохија одбележан Светскиот ден на болните

На 11 февруари 2016 на празникот Богородица Лудрска во парохијата Пресвето Срце Исусово во Скопје беше одбележан Светскиот ден на болните.

Македонија

Верници од Струмица, Нова Маала и Чанаклија се поклонија пред моштите на Мајка Тереза

Во петок, 5 февруари 2015, година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, родната парохија на блажена Мајка Тереза, со свечена евхаристија е прославен

Македонија

Книга на епископот Стојанов: Црквата во служба на човекот

„Црквата во служба на човекот“ е насловот на книгата на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, која неодамна излезе од печат. Оваа богата духовна литература претставува збир

Македонија

Бискупот Стојанов присуствуваше на Теолошко – пасторална седмица во Загреб

Од 26 до 28 јануари 2016 во Загреб се одржа Теолошко – пасторална седмица на тема „Теологија и пасторал на Божјото милосрдие“, на која учество зеде и Н.В.П д-р Киро