Tag "монс. Стојанов"

Врати се на почетна
Македонија

Кардинал Пуљиќ го прослави својот 25 годишен јубилеј од хиротонијата

Неговото Преосвештенство монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија на 19 јануари 2016 година присуствуваше на свечена Миса во Катедралната црква

Македонија

Бискупот Стојанов го постави дон Томаш Бак на служба во Куманово

Во петок 15 јануари 2016 година во бискупската резиденција во Скопје, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх монс. д-р Киро Стојанов го прими дон Томаш Бак,

Македонија

На празникот Свети првомаченик Стефан епископот Стојанов служеше Литургија во Гевгелија и Богданци

Неговото Високопреосвштенство монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија на 9 јануари 2016 година ја предводеше светата aрхиерејска Литургија

Македонија

Свештеничко ракополагање во Радово

Неговото Високопреосвештенство монс. д-р Киро Стојанов на вториот ден од Божиќ, Собор на Пресвета Богородица, 8 јануари 2015 година,

Македонија

Епископот Стојанов во Нова Маала

На 7 јануари 2015 годинав во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ – Нова Маала Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија

Македонија

Владиката Стојанов служеше Божиќна Литургија во Струмица

Неговото Високопреосвштенство монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија на 7 јануари 2015 година ја предводеше полноќната божиќна Литургија

Македонија

Проповед на владиката Стојанов: Ѕвезда водителка

Проповед на владиката Стојанов на Божиќната Литургија во катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица

Македонија

Нова Маала: Духовна обнова за свештеници

Во понеделник 28 декември 2015 година во просториите на парохијата „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала се одржа месечна духовна обнова за свештениците од Апостолскиот егзархат во Македонија.

Македонија

Скопје: Духовна обнова за Божиќ

На 21 декември 2015 година во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје се одржа предбожиќна духовна обнова за свештеници и монахињи на тема „Бидете милосрдни како вашиот Отец небесен“

Македонија

Прославен патрониот празник „Свети Никола“ во Секирник

На 19 декември 2015 година со света архиерејска Литургија, која ја предводше Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски Егзарх во Македонија, се прослави патрониот