Tag "монс. Стојанов"

Врати се на почетна
Македонија

Кардинал Паролин во Гевгелија

Државниот секртар на Ватикан во сабота 19 март во придружба на Скопскиот бискуп и Апосотлски егзарх во Макеоднија, монс. Киро Стојанов и Апостолскиот нунциј

Македонија

Кардинал Паролин молеше пред моштите на блажена Мајка Тереза во Скопје

Во саботата на 19 март 2016 година, кардиналот Паролин заедно со бискупот монсињор Киро Стојанов и апостолскиот нунциј Анселмо Гвидо Пекорари

Македонија

Кардиналот Паролин се сретна со верниците во Струмица

Во попладневните часови во сабота 19 март 2016 година во Катедралата „Успение на Пресвата Богородица“ во Струмица кардиналот Паролин, придружуван од месниот епископ монс. Стојанов

Македонија

Државниот секретар Паролин се сретна со Претседателот Иванов

Државниот секретар на Светиот Престол, кардинал Пиетро Паролин, во придружба на Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. Киро Стојанов

Македонија

Скопје: Кардинал Паролин ја предводеше светата Литургија

Во пресрет на празникот свети Јосиф на 18 март 2016 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје, државниот секретар на Светиот кардинал Пиетро Паролин

Македонија

Кардинал Паролин ја промовораше книгата на папата Фрањо Божјото име е милосрдие“

На 18 март 2016 година, по свеченото литургиско славење, во катедралата „Пресвето срце Исусово“ во Скопје се одржа промоција на новата книга на папата Фрањо

Македонија

Писмо на Н.В.П. монс. Киро Стојанов до папата Фрањо

Кон крајот на светата Миса во Катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје која ја предводеше Н.Е. Пиетро кардинал Паролин, Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, монс. Киро Стојанов упати

Македонија

Кардинал Паролин се сретна со Богопосветените лица во Македонија

Во петок, 18 март, државниот секретар на Светиот Престол, кардинал Паролин во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје имаше средба со свештениците,

Македонија

Кардиналот Паролин се сретна со премиерот Димитриев

Во петокот 18 март во Владата на Република Македонија се одржа официјална средба на државниот секретар на Светиот Престол, кардинал Пиетро Паролин со претседателот на Владата на Република Македонија Емил

Македонија

Кардинал Паролин ja благослови бискупската резиденција во Скопје

Во петокот, 18 март 2016 година државниот секретар на Светиот Престол кардинал Пиетро Паролин ја благослови и ја инаугурираше новата бискупска резиденција