Tag "монахиња"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Мајка на монахиња: Преку неа Бог ми дарува нов живот

„Едита Мајиќ веќе долги години чувствувала дека Бог ја повикува на поинаков и порадикален

Вера Духовност

„Господи што сакаш да направам?“

„Што Бог бара од мене?“ „Која е Божјата волја за мене?“ „Како можам да живеам свет живот во служењето

Вера Духовност

Духовен повик? Што е тоа и како да го препознаам?

Да чувствуваш дека имаш духовен повик е слично на заљубеност. Чувствуваш дека тоа е она вистинското;

Вера Сведоштва

Монахиња во Сирија сведочи за силата на светата Бројаница

Христијаните во неволја прашуваа: Како да одиме на бојното поле и да убиваме?

Сведоштва

Сведоштво на монахиња која (чудесно) го преживеала земјотресот

Потресните сцени како последица на катастрофалниот земјотрес кој ја погоди централна Италија го опколија светот. Меѓу нив посебно внимание предизвика фотографијата на монахињата која со крваво лице лежи на улицата

Свет

Сестра која го носи Божјето светло во пеколот на криминалот и насилството

Многумина го нарекуваат пекол на земјата, но за сестра Нејда Ројас злогласниот венуцуелски затвор Гуарица претставува „мисиска земја“.