Tag "молитвена накана"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Молитвена накана на Папата за месец април

Во видео пораката за молитвената накана за месец април која ја објави Папската молитвена мрежа, Светиот Отец повикува на молитва за хуманитарните работници кои даваат помош на настраданите во вооружените

Ватикан Вести

Молитвената накана за март посветена на прогонетите христијани

Во видео пораката со молитвената накана за месец март која ја објави Папската светска молитвена мрежа, папата Фрањо поттикнува на молитва за прогонетите христијански заедници да ја почувствуваат Христовата близина

Ватикан Вести

„Click to pray“ на седум јазици

Официјалната платформа на Папската Светска молитвена мрежа од сега е на седум јазици. Таа е средство за молитва за наканите на Папата во заедништво со многу други луѓе во светот.

Ватикан Вести

Молитвената накана за јануари посветена на младите

„Младите по примерот на Марија“ е тема на молитвената накана на папата Фрањо за месец јануари 2019, со поглед свртен кон претстојниот Светски ден на млади кој ќе се одржи

Ватикан Вести

Молитвена накана на папата Фрањо за месец декември

Во молитвената накана за месец декември 2018 година папата Фрањо повикува на молитва за сите оние кои се во служба на пренесување на верата, како би го следеле Исусовиот пример.

Ватикан Вести

Молитвена накана за ноември: Говор на срцето, наместо говор на оружјето

Во молитвената накана за ноември папата Фрањо поттикнува на градење на евангелскиот мир и на молитва за говорот на срцето и дијалогот секогаш да преовладеат над говорот на оружјето.

Ватикан Вести

Молитвена накана за октомври: За мисијата на богопосветените

Нека богопосветените бидат меѓу оние кои во денешното општество немаат глас. Таа е пораката на папата Фрањо во видео за молитвата накана за месец октомври.

Ватикан Вести

Молитвена накана на Папата за септември: За младите Африканци

Африка е богат континент, а најголемо богатство се најзините млади.

Ватикан Вести

Молитвена накана на папата Фрањо за месец август

Денешнот живот може да го стави семејството во опасност, поради тоа се потребни конкретни мерки како би му се помогнало да расте –  е сржта од видео пораката на Папата

Ватикан Вести

Молитвена накана на папата Фрањо за месец јуни

Во видео пораката со молитвената накана за месец јуни, Папата ги пoвикува верниците да се молат социјалните мрежи да не ја обезвреднат нашата личност, туку да поддржат солидарност и почит