Tag "Молитвена иницијатива"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Петралинци: „Милион деца молат Бројаница“

Децата од католичката парохија „Свети Кирил и Методиј“ од Петралинци се приклучија на светската молитвена иницијатива „Милион деца молат Бројаница за мир во светот.“

Вести Македонија

Молитвена иницијатива на Сестрите Евхаристинки: 24 часа со светата Бројаница во месец октомври

По повод Епископската синода за млади која се одржува во месец октомври, Сестрите Евхаристинки ги повикуваат сите луѓе со добра волја да се приклучат на молитвената иницијатива „24 часа со

Вести Македонија

Молитвена иницијатива „24 часа за Господ“

Во пораката за Великиот пост 2018 година Светиот Отец повика на молитвената иницијатива „24 часа за Господ“.

Вести Македонија

Петралинци: „Милион деца молат заедно за мир и единство“

Децата од Петралинци се приклучија на молитвената иницијатива „Милион деца молат за мир и единство“, која секоја година се одржува на 18 октомври.

Вести Македонија

Струмица: Милион деца молат за мир

На 18 октомври 2016 година во парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица децата со молење на Света Бројаница се приклучија на меѓународната молитвена иницијатива „Милион деца молат за мир

Вести Свет

Милион деца молат заедно за мир и единство

„Девет часот наутро. Децата на големиот одмор во училиштата ги земаат своите Бројаници. Наставникот ја започнува Светата Бројаницата, а децата се приклучуваат.“