Tag "млади"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата го прослави својот роденден со младите од “Католичка акција“

„Одете по патот на доброто, прошката, мирот и солидарноста. Отфрлете го злото, војната, одмаздата и себичноста“, тоа беше повикот на папата Фрањо упатен кон околу 60 млади

Ватикан

Папата Фрањо: Работа за младите!

Треба да се направи сѐ што е можно за отстранување на невработеноста на младите. Овој апел го упати папата Фрањо на аудиенцијата за учесниците во Проектот Поликоро,

Ватикан

Папата: Сакате ли да ме развеселите? Читајте ја Библијата

Библијата не е „литературно ремек-дело“ туку „книга како пламенот, книга во која Бог зборува“ – истакна папата Фрањо во предговорот на едно издание на Библија

Ватикан

Папата се сретна со младите од Уганда

Светиот Отец во саботата на 28 ноември се сретна со младите од Уганда, поттикувајќи ги негативните искуства, со помош од Исус Христос, да ги претворат во позитивни.

Македонија

Струмица: Претставена иницијативата на младите „Срце со љубов“

Во недела 29 ноември 2015 година по завршувањето на светата Литургија младите од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица ја претставија пилот иницијативата „Срце со љубов“

Ватикан

Папата до младите: Заштитувајте го семејството

Корупцијата која ја уништува личноста, радикализмот кој ги примамува невработените, племенското ривалство кое раѓа непријателство меѓу припадниците на ист народ

Македонија

Млади од Македонија на формација за аниматори „Млади за младите“ во Сараево

На 27 ноември 2015 во утринските часови осум млади од Скопската бискупија и Апостолскиот егзархат во Македонија отпатуваа во Сараево на формација за аниматори „Млади за младите“

Македонија

Струмица: Бдение за покојните – Повикани на светост

Во парохиската црква Свети Иван Крстител во предвечерието на Задушница, петок 6 ноември 2015 година младите организираа бдение за покојните, кое беше насловено „Повикани на светост“.

Македонија

Фрама од Словенија во посета на Скопската парохија

 Од 26 до 30 октомври 2015 година во Македонија престојуваше група на млади кои го сочинуваат народниот совет на фрањевската младина и деца (ФРАМА) во Словенија.

Свет

Кардинал Станислав Џивиш: „Ќе има место за секој во Краков!“

Кардинал Џивиш ја нагласи посебно важноста за духовната подготовка на поклониците за престојната средба на млади и ги повика сите млади од светот, кои сакаат да присуствуваат