Tag "мајчинство"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Современиот напад врз мајчинството

Бев благословен со таа радост да водам десетици илјади луѓе на поклонение во базиликата „Свети Петар” во Ватикан.

Вера Семејство

Станете жива слика на Марија

Додека учествував на Маријанската Конференцијата во моите рани дваесетти години, имав кратка средба со еден многу свет свештеник,

Вера Семејство

Католичкото мајчинство е понизно: Ова е вистината за носењето на крстот

Превземањето на крстот не е лесно. Прекрасно е, но тоа бара смрт за себеси. Авторката Colleen Duggan ги споделува сопствените борби со понизната природа на католичкото мајчинство.

Вера Семејство

Како се ослободив од лутината и станав смирена мајка

Размислувате каква мајка еден ден ќе бидете? Гледате жена полна со трпение, сочувство и љубов?

Вера Сведоштва

Како Пресвета Богородица ми помага да го живеам мајчинството?

(…) Моето длабоко и искрено посветување на Блажена Дева Марија трае од студентските денови.

Вера Духовни Мудрости

Месец мај – Марија Царица на мајчинството

Месец мај постојано нѐ предупредува на новиот живот. Пролет е.