Tag "Мајска побожност"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Молитвен синџир во Петралинци

Со Молебен до Пресвета Богородица во дворот на католичката парохија „Св. Кирил и Методиј“ во Петралинци заврши Мајската побожност, во парохија.

Вера Духовност

Мајска побожност

Месецот мај посветен на Марија е една народна побожност која со векови била вкоренета меѓу верниците. Црквата оваа традиција ја поддржала

Вести Македонија

Мајска Набожност се служеше во капелата на Света Мајка Тереза

Покрај парохиската црква свети пророк Илија во Радово омилени места за молитва се и двете капели,

Вести Македонија

Во Нова Маала и Чанаклија се моли за мир во Македонија

На повикот на молитва за мир во Македонија, кој го упати Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов до сите