Tag "Марија од Назарет"

Врати се на почетна
Македонија

Статуата Марија од Назарет доаѓа во Скопје

Статуата Марија од Назарет доаѓа во Катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје на 25 мај во 18.00 часот и ќе се задржи до 27 мај 2016 година.

Македонија

Статуата Марија од Назарет испратена од Струмица за Гевгелија

По 30 часа „молитвен маратон“ во парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица статуата Марија од Назарет, во попладневните часови, во недела 22 мај 2016 година свечено е предадена на

Македонија

Епископот Стојанов служеше света Литургија по повод Марија од Назарет

Во сабота 21 мај 2016 година Н.В.П. монс.  д-р Киро Стојанов во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица служеше света Литургија по повод престојот на статуата  Марија од Назарет.

Македонија

Статуата Марија од Назарет пристигна во црквата Свети Иван Крстител – Струмица

Во сабота 21 мај 2016 година статуата на „Марија од Назарет“ свечено е пречекана во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ во Струмица.  Откако статуата на Марија од Назарет е внесена

Македонија

Марија од Назарет пристигна во катедралата „Успение на Пресвета Богородица“ во Струмица

 На 19 мај во катедралата Успение на Пресвета Богородица во Струмица пристигна статуата на Марија од Назарет, која беше пречекана од мноштво верници

Македонија

Марија од Назарет во Петралинци и Сарај

Во понеделникот на 16 мај 2016 година статуата Марија од Назарет со песни и молитви беше пречекана од мноштвото верници во парохиската црква „Свети Кирил и Методиј“ во Петралинци.

Македонија

Марија од Назарет пристигна во Македонија

Во недела 15 мај 2016 година бројни верници од парохијата „Свети Пророк Илија“ – Радово, заедно со своите свештеници на граничниот премин Ново Село ја преземаа статуата на Марија од

Свет

Програма за Статуата Марија од Назарет во Македонија

Статуата Марија од Назарет во Македонија од 15 до 27 мај ќе престојува во парохиите според слениот редослед:

Македонија

Статуата Марија од Назарет во Македонија

Од 15 до 27 мај 2016 во повеќе парохии во Македонија ќе престојува статуата Марија од Назарет.

Македонија

Во Радово – Прославен празникот на Марија од Назарет

Во неделата на 04 октомври 2015 година во Радово беше прославен празникот на Марија од Назарет, созаштитничка на парохијата.