Tag "Киро Стојанов"

Врати се на почетна
Македонија

Средба на стопанствениците од Струмичкиот регион

Во парохиската сала на парохијата Свети Иван Крстител во Струмица на 7 јули 2015 година се одржа средба на свештениците од Апсотолскиот егзархат во Македонија со стопанственици од регионот.На оваа

Македонија

Осветена црквата Свети Иван Крстител – Струмица

Во недела 5 јули 2015 година Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, во сослужение на голем број свештеници ја освети црквата Свети Иван Крстител во Струмица.

Македонија

Свечена академија во МАНУ во чест на Јосип Јурај Штросмаер

Во организација на Католичката црква во Макеоднија, Претседателот на РМ проф.д-р Ѓорге Иванов и Македонската академија за науките и уметностите во четврток 11 јуни 2015 година беше

Свет

Заврши пленарна седница на Меѓународната Бискупска Конференција Свети Кирил и Методиј

Членовите на Меѓународната бискупска конференција Свети Кирил и Методиј, монс. Зеф Гаши СДБ, надбискуп барски и претседател на МБК, монс. Станислав Хочевар СДБ

Македонија

На празникот Благовештение бискупот Стојанов ќе служи света Литургија во Штип

Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, на празникот Свето Благовештение, во среда 25 март 2015 година со почеток во 17.00 часот,

Македонија

Послание на Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов за Семејната молитва

 Драги браќа свештеници, чесни сестри, браќа и сестри во Христа!