Tag "еднаквост"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Што значи „мажот да е глава на жената″?

Еден млад пар кој се подготвувал за брак бил кај својот свештеник на последна средба, пред нивната свадба. Свештеникот рекол дека сè што им кажал претходно можело да се сумира

Колумни Свет

Исконска женственост

Што се подразбира под женственост во денешно време, дали сме се отргнале од нејзиното оригинално значање, дали жените ја заборавиле вредноста и убавината на онаа исконска женственост? Ако ја заборавиле,