Tag "единство на христијаните"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Слово за живот, јануари 2019

„Праведен суд барај.“ (5 Мојсеева 16,20)

Ватикан Вести

Објавена молитвената накана на Папата за јануари

Папата Фрањо нè повикува во текот на јануари да молиме за единство на христијаните и за заедничка

Ватикан

Папата:јазикот да се држи зад забите

Исус се моли за единство на христијаните, но во Црквата има „какол“, оние кои разделуваат и го уништуваат заедништвото со јазикот – рече папата Фрањо на светата Литургија на 12

Ватикан

Единството на христијаните е дело на Светиот Дух

Папата Фрањо на 3 јули попладне на плоштадот Свети Петар се сретна со повеќе од 30.000 членови на заедницата Обнова во Светиот Дух.