Tag "духовен текст"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Инспиративни пораки од Мајка Тереза

Мудрите мисли и зборови на оваа посебна женa, родена во Скопје, денес се поважни од било кога.

Вера Семејство

Како да се молиме за своите деца?

Дали сме свесни колку се важни нашите молитви? Дали сме се запрашале како да се молиме за нашите

Вера Духовност Колумни

Започни одново

Четирите најчести желби кои сме си ги посакале за божиќните и новогодишните празници беа

Вера Семејство

За жените: Бидете такви какви што ве создал Бог

Бог на жените им дал посебна задача и со причина нѐ сoздал такви какви што сме.

Вера Семејство

Жените љубат колку што можат, а мажите колку што сакаат

Љубовта помеѓу мажите и жените се темели на нивната различност, токму поради тоа и се одлучуваат на заеднички живот за да се надополнуваат.

Вера Духовност Колумни

Не пцујте! Молете се

Збор. Обично велиме: што е, всушност, зборот? Зборовите се само факти. Зборовите се ништо. Но доколку некој сериозно се задлабочи во размислување за силата на зборовите,

Вера Духовност Колумни

Какви олтари градиме?

Најголемата религија на современиот човек е егоизмот. Олтарите за славење на оваа религија се местата на потрошувачката… во кои човекот настојува да го задоволи своето лажно „јас“.

Вера Духовност

Измоли ја оваа молитва на Задушница

Молитва на света Матилда за душите во чистилиштето…

Вера Духовност

Знаци кои ни укажуваат на недостаток на понизност

Понизноста е крепост која сите треба да ја развиваме за што повеќе да се сообразиме со Христос.

духовнитекстови Размислување

Повикот за семејство и умртвувањето

„Кој сака да врви по Мене, нека се одрече од себе, и нека го земе крстот свој и нека оди по Мене. Зашто кој сака да ја спаси душата, ќе