Tag "Духовден"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Светиот Дух е котва на надежта

Светиот Дух нѐ зацврстува во надежта – реча папата Фрањо на 9 јуни 2019 година во проповедта на празникот Духовден,

Ватикан Вести

Верниците од Римската бискупија ќе имаат духовденско бдение со папата Фрањо

Во предвечерјето на празникот Педесетница во сабота 8 јуни 2019 година верниците на Римската бискупија ќе присуствуваат на евхаристиско и духовденско бдение на плоштадот Свети Петар во Ватикан, кое ќе

Вера Духовност

Духовден – трет ден

Црквата живее во Духот Христов

Вера Духовност

Педесетница – Духовден

Со своето славно Воскресение Исус го исполнил делото кое Отецот му го поверил да го исполни меѓу луѓето. Исполнувајќи ја својата мисија,

Вера Духовност

Духовден– Силата на Светиот Дух

Свесни сме дека во нас и во светот делуваат добри и зли сили. Ние сме слободни и повикани сме да одлучуваме за доброто и против злото. Тоа совеста му го

Вера Духовност

Празник на Пресвета Троица

Спасението дојдено преку Исус е пред сѐ да нѐ отвори за заедништво, учествувајќи во динамиката

Ватикан Вести

Мирот е возможен во името на Исус

Сите ние овде собрани исповедаме дека Исус е Господ! – рече папата Фрањо за време на бдението

Вера Духовност

Духовден – Педесетница

Духовден е полнотата на Велигден и е најсилниот ефект од Воскресението Христово.

Вера Духовност

Задушница

Единствено што на човекот мора да му се случи, а што човекот веќе со милениуми сака да го избегне е смртта. Колку и да се труди човекот да ја избегне,

Ватикан

Дали Црквата е родена на Педесетница

Почеток, основање и мисија на Црквата