Tag "дискриминација"

Врати се на почетна
Вести Свет

Во Европа расте нетолеранцијата кон христијаните

За сузбивање на нетолерантоста и против христијанската дискриминација во Европа говореше

Свет

Пораст на нетолеранција и дискриминација кон христијаните

Забележан е пораст на нетолеранција и дискриминација против христијаните во Европа, посебно во Франција, Англија, Холандија и скандинавските земји затоа што

Ватикан

Папата: На општеството му е потребен „женскиот талент“

„Женскиот талент во целост да се манифестира, бидејќи Бог ја „обдарил“ жената со „немерливи дарови“, што ја прави способна да ги надмине конфликтите, да лекува рани, да ги задржи луѓето