Tag "деца"

Врати се на почетна
Македонија

Веронаучната група од Свети Иван Крстител во посета на деца со интелектуална попреченост

Во организација на младите волонтери од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица, децата од веронаучната група при парохијата во четврток 23 јуни 2015 година ги посетија 

Колумни Свет

Лагите за абортусот: Еве зошто измамените жени масовно ги убиваат своите деца

Токму како што првата жена Ева во рајот е измамена од змијата така и денес многу жени се измамени, но, навистина измамени. Светот им зборува: „Убиј го своето дете, нема

Размислување Свет

[Видео] Драги мама и тато, знам дека страдате… и јас страдам

 Видео кое на директен и трогателен начин прикажува дека децата со сигурност ги чувствуваат последиците од разводот

Македонија

Децата од Свети Иван Крстител во посета на Дојран

Децата од веронаучната група при парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во понеделник 29 јуни со посета на Дојран ја завршија веронаучната година.

Македонија

Летен камп на Сестрите на Мајка Тереза во Гостивар

Од понеделник 22 јуни до 27 јуни 2015 година во организација на сестрите на Мајка Тереза од Скопје беше организиран летен капм за децата од Гостивар.

Колумни Размислување Свет

На светот му се потребни свети татковци

(…)Зошто токму татковците би биле тие на кои лежи одговорноста за денешната состојба во светот? Веројатно изворите или одговорноста за проблемите со кои се соочуваат нашите семејства

Ватикан

Папата: Разделбата на родителите ја рануваат детската душа

По последните неколку катехези во кои Светиот Отец говореше за кревкоста на животните услови на семејството, како што се сиромаштвото, болеста и смртта,

Ватикан

Папата: Абортусот е напад врз животот

„Степенот на напредок на една цивилизација се мери преку нејзината способност да се грижи за животот, како на нероденото дете, така и на возрасниот, како на емигрантите,

Македонија

Струмица: Среќен роденден Цркво

На крајот од светата Литургија на Духовден 31 мај 2015 година неколку деца од веронаучната група во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица,