Tag "деца"

Врати се на почетна
Македонија

Децата од Свети Иван Крстител молеа Крстен пат на Крстот во Струмица

Во попладневните часови на Крстопоклона недела, 3 април 2016 година децата од парохијата Свети Иван Крстиел го предводеа Крстниот пат за деца, кој се одржа на патеката под Спомен костурницата

Ватикан

Папата Фрањо лично ја потпиша  книгата за болните деца

Светиот Отец лично потпиша примерок од книгата „Драг папа Фрањо“, која е поклонета на детската болница во сопственост на Светиот Престол,

Ватикан

Нова книга на Папата со одговори на писма од деца

„Љубовта доаѓа пред создавањето на светот“ излегува во книжарниците. Така е насловена книгата со одговорите на папата Фрањо на писма испратени од децата од сите континенти.

Македонија

Во Скопје одржана работилица за деца „Во пресрет на Адвент“

Во саботата на 28 ноемри 2015 во Пасторалниот центар во Скопје се одржа креативна работилница за деца од училишна возраст. Целта на оваа работилица беше

Колумни Размислување Свет

Молитвата пред спиење e совршена можност да се пренесе на децата верата

Како родители ние сакаме да ја искористиме секоја прилика за да го втиснеме печатот на верата на скапоцените души на нашите деца. Времето пред спиење е совршена можност за тоа.

Колумни Размислување Свет

Славете Го Исус, а не ноќ на вештерките!!!

Католиците навистина не би требало да слават Ноќ на вештерките, бидејќи нивното внимание е посветено на молитвите кон светците, моделот за христијански живот,

Македонија

Средба на деца во Радово во организација на сестрите Евхаристинки

Деца од Радово, Струмица, Нова Маала, Секирник и Петралинци во сабота 24 октомври ја преполнија парохиската црква „Свети Пророк Илија“ во Радово

Свет

Индија: Сестрите на Мајка Тереза се спротиставија на владините упатства за посвојување деца

Мисионерките на љубовта, монашката заедница која ја основа Мајка Тереза, одлучија да ги стопираат постапките за посвојување деца во 15 сиропиталишта

Ватикан

Родителите се инструмент на Божјата љубов за своите деца

Светиот Отец зборуваше за важните животни ветувања на децата, а кои го обликуваат нивниот свет и односот кон Бог и ближниот, како и нивните очекувања за животот воопшто.

Македонија

Струмица: Анимација за Мисиската недела

Во недела 11 октомври во парохијата Свети Иван Крстител – Струмица по завршувањето на неделната света Литургија се одржа анимација за Мисиската недела, која Црквата оваа година ја слави на