Tag "дела на милосрдието"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Телесни и духовни дела на милосрдие на мама и тато!

Годината на милосрдие е завршена, но тоа не значи дека треба да ги заборавиме делата на милосрдие. Всушност, Папата ја истакна потребата да се продолжи да се живее милосрдието што

Ватикан Вести

Папата: Делата на милосрдието нѐ оддалечуваат од себичноста

Нека делата на милосрдието не бидат давање милостиња за да си ја олесниме сопствената совест

Ватикан Вести Проповеди

Папата: Да се молиме едни за други

Треба да се молиме едни за други за духовните и телесните дела на милосрдието да станат сѐ повеќе

Ватикан Вести

Квалитетното образование нѐ учи на критичко размислување

Неписменоста и немањето пристап до образованието се облици на сиромаштво и неправда – порача на Генералната аудиенција на 23 ноември 2016 година папата Фрањо во салата Павле VI.

Ватикан Вести

Папата: Трпеливо поднесувајте ги другите

Во катехезата на Генералната аудиенција на 16 ноември 2016 година Светиот Отец се осврна на духовното дело на милосрдието за поднесувањето на луѓето кои знаат да ни бидат непријатни и