Tag "Генерална аудиенција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Да престанеме со озборување

На Генералната аудиенција која се одржа на 6 јуни 2018 година, Светиот Отец продолжи со серијата катехези за светата Тајна Миропомазание, предупредувајќи дека озборувањето го уништува Божјото дело, поттикнувајќи да

Ватикан Вести

Папата: Да дозволиме да нѐ обликува Светиот Дух

На Генералната аудиенција која се одржа на 30 мај 2018 година, Светиот Отец продолжи со серијата катехези за светата Тајна Миропомазание.

Ватикан Вести

Светиот Отец повика на молитва за католиците во Кина

Папата Фрањо за време на Генералната аудиенција, на 23 мај 2018 година повика на молитва за католиците во Кина.

Ватикан Вести

Папата: Без силата на Светиот Дух не можеме ништо да направиме

Без силата на Светиот Дух не можеме ништо да направиме: Духот е тој кој ни дава сила за да одиме напред – истакна папата Фрањо за време на Генералната аудиенција

Ватикан Вести

Папата повика на мир во Светата Земја и на Блискиот Исток

Светиот Отец изрази загриженост заради понатамошната ескалација на тензиите во Светата Земја и на Блискиот Исток, напоменувајќи дека војната раѓа војна, а насилството раѓа насилство.

Ватикан Вести

Папата: Нека крштелната благодат донесе плод во вашиот живот

Завршувајќи ја серијата катехези за светата Тајна Крштение, Светиот Отец објасни дека живото Христово присуство во нас е светилка која ги расветлува нашите чекори, ги насочува нашите избори и го

Ватикан Вести

Бог никогаш не се откажува од своите деца

Катехезата за светата Тајна Крштение нѐ поттикнува да зборуваме за светото Крштение кое е пропратено со повикувањето на Светата Троица,

Ватикан Вести

Папата: Не можеме да се присоединиме на Исус поставувајќи услови

На Генералната аудиенција која се одржа на 2 мај 2018 година, на плоштадот Свети Петар во Ватикан, папата Фрањо продолжи да размислува за Крштението, фокусирајќи се на централните обреди на

Ватикан Вести

Папата: Крштението ни помага против силите на злото

Продолжуваме со размислувањето за Крштението, секогаш во светло на Словото Божјо – рече Папата на почетокот на Генералната аудиенција, на 25 април 2018 година, на плоштадот Свети Петар.

Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Знакот на крстот нѐ потсетува дека сме крстени

Знакот на крстот нѐ потсетува кој сме и на кого припаѓаме – рече папата Фрањо за време на Генералната аудиенција во среда 28 април 2018 година на плоштадот Свети Петар,