Tag "Генерална аудиенција"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата упати апел за мир во Конго

Папата Фрањо упати апел до сите жители на Демократската Република Конго да бидат градители

Ватикан Вести

Папата: Бог доаѓа за да го воспостави царството на мирот

Да се оди во пресрет на Божиќ значи да се отвориш за надежта – е пораката на папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата: Надежта е доблест на малите

Оптимизмот може да разочара, но вистинската надеж никогаш – порача папата Фрањо

Ватикан Вести

Апел на папата Фрањо за Светскиот ден на борба против ХИВ/сида

На крајот од Генералната аудиенција во среда 30 ноември 2016 година во салата Павле VI папата Фрањо

Ватикан Вести Проповеди

Папата: Да се молиме едни за други

Треба да се молиме едни за други за духовните и телесните дела на милосрдието да станат сѐ повеќе

Ватикан Вести

Квалитетното образование нѐ учи на критичко размислување

Неписменоста и немањето пристап до образованието се облици на сиромаштво и неправда – порача на Генералната аудиенција на 23 ноември 2016 година папата Фрањо во салата Павле VI.

Ватикан Вести

Папата: Трпеливо поднесувајте ги другите

Во катехезата на Генералната аудиенција на 16 ноември 2016 година Светиот Отец се осврна на духовното дело на милосрдието за поднесувањето на луѓето кои знаат да ни бидат непријатни и

Ватикан Вести

Сите ние можеме да станеме оружје на Божјото милосрдие

Болните и затворените посетувај ги – е основната мисла во катехезата на Папата. Светиот Отец за време на Генералната аудиенција на плоштадот Свети Петар

Ватикан Вести

Папата за милосрдното прифаќање на мигрантите и странците

На Генералната аудиенција на 26 октомври 2016 година Светиот Отец продолжи да говори за телесните дела на милосрдието: за прифаќањето на мигрантите и странците.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Верата без дела е мртва

Во катехезата на Генералната аудиенција на 19 октомври 2016 година на плоштадот Свети Петар, Папата говореше за конкретниот ангажман