Tag "Велики пост"

Врати се на почетна
Вера Размислување Сведоштва

Постот е решение за многу проблеми

Иако има навистина многу убави причини за пост, молитвата и постот – како алатки за духовна борба, се едни од најважните.

Вера Духовност

Велики пост: Закон

Колега или колешка е фатен во кражба. Што ќе направиш? Пријателот ти е во опасност да влезе во лошо

Вера Духовност

Велики пост: Пријател

Кој е твојот најближен, најдобар пријател, оној чие прифаќање ти донесува радост? Тој човек е некој посебен.

Вера Духовност

Велики Пост: Дожд

Дожд врне и во пустината. И таму расте цвеќе. Пустинското цвеќе спаѓа меѓу најубавите.

Вера Духовност

Велики Пост: Оаза

Тешко е секогаш да се биде последен во редот, нели? Тешко е кога секогаш последен те избираат или

Вера Духовност

Велики пост: Промена

Врските можат да го изнесат на видело она најлошото во луѓето. Зависта, горделивоста, љубомората

Вера Духовност

Велики пост: А што е со другите?

„Не мислев никого да повредам“: Ова се зборовите кои обично ја следат катастрофата.

Вера Духовност

Велики пост: Откривај ја љубовта

Духот го одведува Исуса во пустината. Кога се чувствуваш осамено и во потреба, а нема никој кој би можел

Вера Духовност

Велики пост: Милосрдие

Можеш да кажеш „никогаш нема да му простам“ или „ќе ги израмнам сметките со тебе.“

Вера Духовност

Велики пост: Дисциплина

Од тебе се бара пост за време на Великиот пост. Собери сила преку потешкотиите. Ова може да те потсети