Tag "брак"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Шест ката на брачната комуникација

Среќно оженет е само оној човек кој го разбира секој збор кој неговата жена не го кажала. (Алфред Хичкок).

Вера Семејство

Сатаната ќе стори сѐ само да не го прочиташ ова писмо

Сатаната го мрази бракот и семејството. Не пропуштајте во продолжение да прочитате какви сѐ мисли ни се подметнати и на какви сѐ фантазии често наседнуваме.

Ватикан Вести

Паросите се повикани да ги поддржуваат брачните парови

Папата Фрањо на 25 февруари 2017 година се сретна со паросите кои пристигнаа од целиот светот

Ватикан Вести

Папата до Римската Рота: Потребен е катекуменат за бракот

Потребен е нов катекуменат кој ќе подготвува за брачниот живот, како средство против сѐ

Ватикан

Папата ја поддржа Црквата во Мексико во борбата за семејството

Папата Фрањо на крајот од молитвата Ангел Господов на 25 септември 2016 година ги поддржа мексиканските епископи и напорите на Црквата и тамошното општество во борбата за благосостојбата на семејството

Размислување Сведоштва Свет

Да се истрае во себедарувањето

Велат дека е тешко денес да се основа семејство. И навистина не е лесно. Не е лесно да се истрае во себедарувањето, ставајќи ги своите желби и потреби во позадина

Размислување Свет

За секој маж

Се оженив со прекрасна жена. Убава е, духовита, великодушна и неверојатно силна. Колку подолго сум во брак со неа сѐ повеќе сфаќам колку сум среќен што ја имам.

Ватикан

Папата: Бракот е реалност за сите крстени верници

„Црквата продолжува да го претставува бракот, во неговите основни елементи, не како идеал за малкумина, туку како реалност, која со Христовата благодат,

Колумни Свет

Што правиме погрешно во бракот?

Мислам дека нашата генерација во голема мера како никоја друга порано престанува својот брак да го гледа во контекст на поширока слика.

Ватикан

Равази: Семејството место за дијалог со оние кои не веруваат

Споредбата меѓу Синодата и Соборот на апостолите во Ерусалим, библиските корени, кои се однесуваат на дебатата за децентрализацијата на Црквата,