Tag "брак"

Врати се на почетна
Вера Семејство

Љубовта бара трпение: со самите себе и со другите

Ако не си подготвен да трпиш за луѓето за кои велиш дека ги сакаш, треба да ја разбудиш таа љубов и да работиш на усовршување на својата љубов кон нив.

Вера Семејство

Како е да се биде жена на полицаец?

Никој од нас не знае на што точно се согласува со венчавањето. Кажи ДА и прифати ги незамисливите таги, но и неизмерните радости.

Вера Семејство

Божјиот сон за семејството

Бог нѐ создал да бидеме сите среќни заедно: жената, мажот и децата. Тој сонувал, сакал и создал семејство

Вера Семејство

За бракот во Светото Писмо (трет дел)

Што е забележано во Светото Писмо за разводот, прељубата и Причеста? Како свети Павле им се обраќа на жените, како на мажите, децата и родителите?

Вера Семејство

Прашања кои треба да се одговорат пред бракот

Како можеш да знаеш дека тоа „засекогаш“ навистина и ќе се оствари?

Вера Семејство

За бракот во Светото Писмо (втор дел)

Бракот во Светото Писмо, во Исусовите очи и план

Вера Семејство

За бракот во Светото Писмо (прв дел)

Бог го создал човекот и го создал и бракот – и на оваа подрачје треба да се следат „упатствата од производителот“. Прочитајте ги размислувањата за бракот, врз основа на Светото

Вера Семејство

Всушност сум среќна кога му служам

Драга Јулија, една од големите заблуди на нашето време е идејата дека служењето е понижување.

Вера Семејство

Бракот – темел на семејството

Црковната наука за бракот не е збир на крути правила чија цел би била наметнување на одреден