Tag "Божиќ"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Бискупот Стојанов служеше полноќна Миса во Скопската катедрала

Во недела, 24 декември 2017 година свечената полноќна света Миса, во катедралата Пресвето Срце Исусово

Ватикан Вести

Папата: Марија совршен соработник во Божјиот план

Ова недела која непосредно му претходи на Божиќ го слушаме Евангелето за Навестувањето – рече папата Фрањо во текот на пладневниот наговор пред молитвата Ангел Господов на 24 декември 2017

Вести Македонија

Прославен празникот Рождество Христово во Штип

Во вечерните часови на 24 декември 2017 година, во парохиската Црква „Свето Благовештение“ во Штип, со Божиќната полноќна Миса, верниците од Штип го прославија „Раѓањето на Исус Христос – Божиќ“.

Вести Македонија

Средба на бискупот Стојанов со Богопосветените лица од Скопје

На 23. декември 2017 година, Богопосветените лица од градот Скопје го посетија Скопскиот бискуп

Ватикан Вести

Папата: Никогаш не се карајте пред децата

Свесен сум дека без вашето работење, работата на Црквата не би била добра – рече папата Фрањо во Ватикан, на 21 декември 2017 година, честитајќи го Божиќ и заблагодарувајќи им

Вера Духовност

Кога e Божиќ?

Божиќ почнува кога навистина ќе го почувствуваш другиот како свој ближен и кога ќе престанеш да ги занемаруваш неговите потреби сфаќајки дека директно Бог преку нив ти зборува.

Ватикан Вести

Верата која е само интелектуална или млака е само идеја

Божиќ е празник на верата кој ни ги отвора очите за да го отфрлиме тоа што е непотребно, погрешно, зло и лажно и да го видиме она важното, вистинското, доброто

Ватикан Вести

Папата: Ако го тргнеме Исус, што останува од Божиќ

На третата недела од адвентот која ја нарекуваме „недела на радоста“ – рече Папата