Tag "Апостолска посета"

Врати се на почетна
Ватикан

Во Евангелието е клучот за соочување со актуелните проблеми

На свршетокот на првиот ден од апостолската посета на Папата на Еквадор, патер Федерико Ломбарди, директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол и на Радио Ватикан,

Ватикан

Папата ќе ја посети Куба

Ватиканскиот портпарол отец Федерико Ломбарди во изјава потврди дека папата Фрањо ќе ја посети Куба, како дел од Апостолската посета на САД. „Папата доби и ја прифати поканата

Ватикан

Папата ќе ги посети Еквадор, Боливија и Парагвај

Канцеларијата за печат при Светиот Престол во четврток 16 арпил објави дека папата Фрањо во првата половина од месец јули ќе ги посети Еквадор, Боливија и Парагвај.