Tag "Ангел Господов"

Врати се на почетна
Ватикан

Ангел Господов: „Вам, пак, кои верувате, Он ви е чест“

На 2 октомври 2016 година папата Фрањо по светата Литургија за време на молитвата Ангел Господов на присутните верници им порача дека верата на Азербејџан и покрај долгогодишните прогони остварила

Ватикан

Папата се обрати по молитвата Ангел Господов

Светиот Отец по Евхаристијата како обично се обрати на собраните верници и со нив ја измоли молитвата Ангел Господов.

Ватикан

Денешната порака е јасна: Избери помеѓу Исус и светот

Пред молитвата Ангел Господов на 18 септември 2016 година папата Фрањо го толкуваше Евангелието според Лука и параболата за несправедливиот

Ватикан

Папата: Нема таков грев кој Бог не може да го прости

Пред молитвата Ангел Господов на 11 септември 2016 година Папата зборувајќи за Божјото милосрдие рече нема таков грев кој Бог не може да го прости затоа што Бог

Ватикан

Папата: Да не заборавиме – Бог плаќа многу подобро од луѓето

Денес Исус се прави глас на оние кои немаат глас и до секој од нас од срце му упатува апел да ги направиме свои страдањата и вознемиреноста на сиромашните, гладните,

Ватикан

Папата: Да ја зграбиме Божјата понуда за спасение

Во пладневниот наговор Светиот Отец се осврна на евангелскиот дел во кој учениците го прашуваат Исуса малку ли се оние кои што се спасат.

Ватикан

Папата: Ослободете ги жените од ропството и насилството

Папа Фрањо на празникот Успение на Пресвета Богородица посака сите жени и девојки да бидат ослободени од тешките и нехумани ситуации на ропството. Ја осуди и „срамната тишина“

Ватикан

Папата: На Црквата не и требаат бирократи, туку ревни мисионери

„Вршејќи го своето послание во светот, на Црквата односно на сите нас ни е потребна помош од Светиот Дух за да не застане од страв или во калкулирање, за да

Ватикан

Цивилните жртви ја плаќаат цената на војната

Во наговорот пред молитвата Ангел Господов Папата се осврна на денешниот евангелски дел во кој Исус зборува за правилниот став во вид на конечната средба со Него. На крајот повика

Ватикан

Папата повика на молитва по терористичките напади

Папата Фрањо на пладневниот наговор на 24 јули 2016 година се осврна на евангелскиот дел во кој Исус ги учи ученици да ја молат Оче наш.