Македонија

Врати се на почетна
Вести Македонија

Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов по повод ратификацијата на т.н. Истанбулска конвенција упати допис до највисокиот Законодавен дом на Република Македонија

Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов упати допис до највисокиот Законодавен дом на Република Македонија по повод ратификацијата на т.н. Истанбулска конвенција , кој го пренесуваме во целост:

Вести Македонија

Средба на бискупот Стојанов со Богопосветените лица од Скопје

На 23. декември 2017 година, Богопосветените лица од градот Скопје го посетија Скопскиот бискуп

Вести Македонија

Предбожикна духовна обнова за Богопосветените лица во Скопје

На 20. декември 2017 година , во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ – Скопје беше одржана

Вести Македонија

Божиќен концерт во Скопската катедрала

На 20 декември 2017 во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје беше одржан Божиќен

Вести Македонија

Подароци пред Божиќ за децата во Скопје и Гостивар

На ден 9 декември 2017 година во парохијата „Пресвето Срце Исусово“ беше организирана работилница

Вести Македонија

Македонски Каритас во посета на Парохиските Каритаси

Во периодот од 11 до 13 декември 2017 година директорот на Македонски Каритас дон Паво Шекерија,

Вести Македонија

Скопје: Заврши семинарот за екологија

Под падините на Водно во прекрасна атмосфера на пријателство и христијанска радост

Вести Македонија

Викенд семинар во Скопје

Во просториите на Ординаријатот на Апостолскиот егзархат во Македонија

Вести Македонија

Нова Маала: Благодарствени Свети Литургии

Во парохиската Црква „Успение на Пресвета Богородица“ во Нова Маала, во месецот декември