Семејство

Врати се на почетна
Вера Семејство

Седум работи кои треба да ги знаете за неплодноста

Кога некој ќе сподели со вас  дека има проблеми со зачнување, понекогаш тешко е да се знае како да се одговори. Еве неколку совети.

Вера Семејство

Совети од Папата

Папата зборуваше за овој проблем co родителите, наставниците и децата – и не се двоумеше да го нарече “Дело на Сатаната”.

Вера Семејство

Помогнете ѝ на вашата ќерка

Нашите ќерки најверојатно ќе се соочат со “злобни девојчиња” во текот на нивните тинејџерски години. Дали се подготвени? Како родители, ние треба да разбереме што всушност значи “злобно девојче” и

Вера Семејство

Брилијантна и нежна стратегија за борба против малтретирањето

Eден креативен начин како родителите да им помогнат на своите деца да бидат подготвени доколку ги нападне насилник.

Вера Семејство

Современиот напад врз мајчинството

Бев благословен со таа радост да водам десетици илјади луѓе на поклонение во базиликата „Свети Петар” во Ватикан.

Вера Семејство

Како ја прифатив неочекуваната бременост

Неочекуваната бременост носи со себе искушенија, стравови и прашања со кои треба да се соочиме. Но, вистинска радост е да се предадеме на Бога, на Неговиот план за нашето семејство.

Вера Семејство

Станете жива слика на Марија

Додека учествував на Маријанската Конференцијата во моите рани дваесетти години, имав кратка средба со еден многу свет свештеник,

Вера Семејство

Католичкото мајчинство е понизно: Ова е вистината за носењето на крстот

Превземањето на крстот не е лесно. Прекрасно е, но тоа бара смрт за себеси. Авторката Colleen Duggan ги споделува сопствените борби со понизната природа на католичкото мајчинство.

Вера Семејство

Како се ослободив од лутината и станав смирена мајка

Размислувате каква мајка еден ден ќе бидете? Гледате жена полна со трпение, сочувство и љубов?

Вера Семејство

Бабите и дедовците се подеднакво важни

Свети Јоаким и Ана се заштитници на бабите и дедовците. Бог ги создал за да бидат дел од семејството на Исус. Треба да ја препознаеме важноста на нашите, земни баби