Сведоштва

Врати се на почетна
Сведоштва

Мајка Тереза – мајка на најсиромашните меѓу сиромашните

Сведочење на отец Лео Масенбург Еднаш кога по неколку часа возење со воз се приближувавме кон станицата кај Шанти Нагар чуствував некаква несигурност. Како ќе реагирам на едно цело село

Македонија Сведоштва

124 години од основањето на Општеството на сестрите Евхаристинки

На 21 април 1889 година е основано Општеството на Сестрите Евхаристинки, единствен женски монашки ред од Источен обред во Македонија. Отец Јосиф Алоати и сестра Еврозија Алоати, основателите на Сестрите

Сведоштва

КАКО СЕ ЗАГОВАРА АБОРТУСОТ

  Лекарот Бернард Натансон, кој со години се повикуваше на правото на абортус, а кој и самиот има извршено 15 000 абортуси, зборува за начинот на кој се пропагира ставот