Posts From Avtor

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Најавени темите за следните три Светски денови на млади

Дикастеријата за лаици, семејство и живот во соопштението за медиумите кое го објави на 22 ноември 2016 година ги најави темите за следните три Светски денови на млади.

Ватикан Вести

Папата во интервју: Светот има потреба од револуција на нежност

Папата Фрањо неодамна даде интервју за телевизиската куќа ТВ 2000 и Радио Инблу кое е објавено на 20 ноември околу 21 часот.

Вести Македонија

Во Секирник одржана духовна-информативна средба

Во просториите на парохијата „Свети Никола“ во Секирник во недела 20 ноември се одржа средба со духовен-информативен карактер.

Ватикан Вести

Резиме од Апостолското писмо „Misericordia et misera“

Ова е време на милосрдие – истакнува папата Фрањо во Апостолското писмо (Misericordia et misera) „Милосрдието и бедноста“ кое е објавено на крајот од Јубилејот на милосрдието. Во Писмото се

Ватикан Вести

Спасението на душите е целта на секое пасторално делување

Спасението на душите треба да биде целта на секое пасторално делување – истакна Светиот Отец во говорот до епископите кои учествуваат на стручниот курс за новата постапка за брак, на

Ватикан Вести

Благодарност на Папата за свршетокот на Јубилејната година

Откако ја затвори Светата врата на Ватиканската базилика и ја затвори вонредната Година на милосрдието, папата Фрањо срдечно им се заблогодари

Вера Духовност

Собор на свети Архангел Михаил

Денес го славиме празникот на Архангел Михаил, Гаврил и Рафаел, небесни Божји соработници, кои се во служба на Неговото Слово како верни преносители и чувари на тоа Слово во срцето

Ватикан Вести

Папата: Ќе значи многу малку ако веруваме дека Исус е Цар на вселената, а не го направиме Господ на нашите животи

На празникот Христос Цар на сите созданија папата Фрањо служеше света Литургија со која службено ја затвори Годината на милосрдието. Во проповедта Папата се осврна на тоа какво е Исусовото

Ватикан Вера Вести

Кардинал Зенари се обрати до папата Фрањо во името на новите кардинали

На почетокот на конзиториумот прв од новите кардинали нунциј во Дамаск во името на сите новоименувани кардинали му се заблагодари на папата Фрањо. 

Ватикан Вести

Папата Фрањо и почесниот папа Бенедикт XVI заеднички ги благословија новите кардинали

По именувањето на новите кардинали во базиликата Свети Петар на 19 ноември, папата Фрањо и новите кардинали се упатија во манастирот ‪„Mater Ecclesiae“ во Ватикан,