Posts From Avtor

Врати се на почетна
Ватикан Вера Вести Проповеди

Папата: Да се биде христијанин е Божји благослов

Христијаните треба да чувствуваат потреба за да им се простува и треба секогаш да одат кон Бог – рече Светиот Отец на светата Литургија во капелата на домот Света Марта.

Вера Духовност

Покров на Пресвета Богородица

Денес го славиме празникот Покорв на Пресвета Богородица, заштитничка на целиот христијански род. Денес го славиме мајчинството на нашата небесна Мајка која деноноќно бдее над своите деца.

Ватикан Вести

Екуменизмот на крвта ги обединува христијаните

Екуменизмот на крвта ист отака ги обединува христијаните – истакна Светиот Отец говорејќи на учесниците на конференцијата за секретари на „Светското христијанско заедништво,“

Вести Македонија

Верниците од Свети Иван Крстител на поклонение во Охрид и Битола

Верниците од парохијата Свети Иван Крстител – Струмица, предводени од своите свештеници о. Гоце Костов и о. Атанас Сирачев на 11 октомври ги посетија Охрид и Битола. Поклонението започна вечерта

Ватикан Вести

Папата: Потребно е да се биде знак и средство на милосрдието

„Не е доволно да се искуси Божјото милосрдие во сопствениот живот; потребно е и да станеш знак и средство на тоа милосрдие за другите – рече Светиот Отец

Вера Духовност

Слово за живот, октомври 2016

„Прости му ја навредата на ближниот твој и тогаш, откако се помолиш, гревовите твои простени ќе бидат (Сир 28,2).“

Вести Свет

Христијаните во Ирак сакaат да останат и да живеат со другите

Христијаните во Ирак сакаaт да останат и да живеат со другите во Ирак. Тие се молат за мир во цел свет и цврсто веруваат во нов живот во Ирак, изјави

Вести Свет

Нунцијот Марио Зенари ќе биде прв кардинал – нунциј

Најавувајќи ги имињата на новите кардинали, Светиот Отец најпрво го спомна надбискупот Марио Зенари апостолски нунциј во Сирија

Ватикан Вести Проповеди

Папата: Доброто правете го скриено и бесплатно

Светиот Отец  во проповедта на светата Литургија на 11 октомври 2016 година, осврнувајќи се на евангелскиот ден зборуваше за „религија на изгледот“,

Ватикан Вести

Говорот на Светиот Отец до палотинците

На 10 октомври 2016 година Светиот Отец се обрати до Генералниот капитул на Дружбата на католичкиот апостолат или палотинци.