Posts From Avtor

Врати се на почетна
Вера Духовност Колумни

Девојка без момче

Дали вие сте дама која го чека својот господин? Ако сте девојка без момче (или со погрешно момче),

Вести Македонија

Фотографијата на Верица Гунчева е првонаградена на фотоконкурсот

На фотоконкурост распишан од интернет порталот Католици.мк победи фотографијата испратена од Верица Гунчева од Струмица. Второнаградената фотографија е испратена од Стојан Ичев, а третонаградената е фотографијата на Ристо Ичев. Авторите на

Ватикан Вести

Папата: Чувајте ја верата, правете да расте и да стане сведоштво за другите

Светиот Отец на празникот Крштение Господово во реката Јордан во Сикстинската капела крсти 28

Ватикан Вести

Христовите ученици треба одлучно да го навестуваат Евангелието

Христовите ученици треба благо и одлучно да го навестуваат Евангелието без гордост

Uncategorized

Сестра Еврозија: „Го сакам тоа што го сака Бог!“

Саканите зборови на нашата мила Мајка беа овие: „Го сакам тоа што го сака Бог!“

Ватикан Вести

Папата го прими дипломатскиот кор акредитиран во Светиот Престол

Светиот Отец на 9 јануари 2017 година во аудиенција го прими дипломатскиот кор на традиционална размена на новогодишни честитки.

Ватикан Вести Проповеди

Папата: За христијанскиот живот не се потребни чудни или тешки работи

Христијанскиот живот е едноставен, не се потребни некои чудни или тешки работи, доволно е да се

Вера Сведоштва

Свети Стефан Првомаченик

По прославувањето на Исусовото Рождество, го прославуваме оној кој прв го дал својот живот за Него. Отишол во смрт откажувајќи се од сѐ, бидејќи да Му припаѓа на Исус му

Вера Духовност

Дали сум Марија или Ева?

Марија во мене победува во тој момент кога свесно се одлучувам за понизност. Кога прифаќам и се држам до мајчинството и дарот на животот, кога не се плашам од животот.

Ватикан Вести

Папата: Не плашете се од Исусовото светло и отворете се за Господ

Да учиме од мудреците да не му го посветуваме на Исуса само остатокот од времето и понекогаш