Posts From Avtor

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Корупцијата смрди

Тој е најчестиот говор на мафијата, процес на смрт кој го прекинува соживотот на луѓето,

Ватикан Вести

Папата се сретна со Ангела Меркел

На 17 јуни 2017 година Светиот Отец  во Апостолската палата во Ватикан  ја прими во аудиенцијата

Ватикан Вести

Папата испрати телеграма со сочувство за жртвите во Лондон

Папата Фрањо упати телеграма до надбискупот на Вестминстер, кардинал Винсент Николс,

Ватикан Вести

Божјата сила нѐ спасува од гревовите и слабостите

Секој човек би требало да биде свесен дека е слаб, ранлив и грешен. Никој не може да се спаси самиот себе

Вести Македонија

Камп за деца и млади во Струмица

На 15 и 16 јуни 2017 година парохијата Свети Иван Крстител – Струмица во дворот на црквата организира

Вести Македонија

Претставување на скаутското движење во Скопје

Во сабота 10 јуни 2017 година во парохиските простории на Катедралната парохија „Пресвето Срце Исусово“

Вести Македонија

Во Скопската катедрала прославен празникот на Евхаристијата

На 15 јуни 2017 година во катедралата „Пресвето Срце Исусово“ во Скопје се одржа свечена евхаристиска

Ватикан Вести

Папата покани 500 сиромашни луѓе на ручок

За Светскиот ден на сиромашни, кој го прогласи папата Фрањо, а ќе се одржи на 19 ноември 2017 година,

Ватикан Вести

Заврши XX состанокот на Кардиналскиот совет

Во Ватикан во среда 14 јуни 2017 година заврши XX работна средба на Кардиналскиот советот, на која скоро цело време присуствуваше и папата Фрањо. По тој повод директорот на ватиканскиот

Ватикан Вести

Објавена пораката на Папата за Светскиот ден на сиромашните

Сиромашните не се проблем, туку од нив можеме да ја научиме суштината на Евангелието – е една од мислите кои можеме да ги пронајдеме во пораката на Папата по повод