Posts From Avtor

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Животите на мачениците и светците нѐ повикуваат на единство

Секаде каде што има насилство и конфликти, христијаните се повикани трпеливо да работат за

Ватикан Вера Вести Проповеди

Папата: Ослободи нѐ Боже од малодушноста

Бог нѐ ослободи од гревовите, кој ги парализираат христијаните: кукавичлукот, страв од сѐ

Вера Сведоштва

Сестра Еврозија: Ние сме невести на Исус Кој посака да биде сиромав

По примерот на благиот наш Исус кој низ својот земен живот ја сакал и ја практикувал

Вера духовнитекстови Духовност Размислување

Кажаното треба најпрво да помине низ трите сита на Сократ

Мораме да се чувaме отровот кој го произведува нашиот сопствен јазик да не нѐ убие нас самите…

Ватикан Вести

Солидарност на Папата со настраданите во пожарот во Чиле

Папата Фрањо ја изрази својата „духовна близина на ранетите и сите кои трпат последици“

Ватикан Вести

Папата на твитер пишува за единството на христијаните

Пораките на папата на твитер во последната недела првенствено беа во знакот на Молитвената

Ватикан Вести

Заврши Молитвената осмина за единство на христијаните

Автентично помирување меѓу христијаните ќе се оствари единствено ако можеме да си ги признаеме

Ватикан Вести

Папата: Никогаш не наметнувајте услови на Бог

Имајте доверба во Божјата провидоносна грижа, но притоа правете сѐ што е во ваша моќ

Вести Свет

Фудбалскиот клуб Реал Мадрид повторно го отстранува крстот од грбот

Реал Мадрид, историски фудбалски клуб од Шпанија и една од најугледните спортски организации

Вера Сведоштва

Сестра Еврозија: Молете се за душите во чистилиштето

Сестра Марија Христина Исусова, како добра христијанка, го гледала својот ближен и во светите души