Posts From Avtor

Врати се на почетна
Вести Свет

Ватикан: Нуклеарното оружје е неприфатливо

Папата Фрањо со голема загриженост го следи развојот на настаните помеѓу Северна Кореја

Вера Сведоштва

Сокриената и најболна рана на свети падре Пио

Падре Пио не зборувал за своите рани на никого освен на идниот папа Иван Павле II. Ако е така дека вакво нешто му открил само на Папата мора да постои

Вера Семејство

Жено, знаеш ли каде е твоето достоинство?

Жено: за да се зборува за тебе, треба да се стане. Со целата сигурност можеме да ја дефинираме ЖЕНАТА

Ватикан Вести

Твитер порака: Исус никогаш нема да нѐ остави сами

Со своите пријатели на Твитер папата Фрањо на 10 август 2017 година го сподели следното размислување:

Вера Духовност

Духовен повик? Што е тоа и како да го препознаам?

Да чувствуваш дека имаш духовен повик е слично на заљубеност. Чувствуваш дека тоа е она вистинското;

Вести Свет

Почина пакистанската Мајка на лепрозните

Сестра Рут Фау, меѓународно позната германска лекарка и монахиња, која својот живот го посвети на борба

Ватикан Вести

Папата го осуди насилството во Нигерија

За време на Генералната аудиенција во среда 9 август 2017 година папата Фрањо упати апел за конечен прекин на секој облик омраза и насилство, посебно насилството кое се прави во

Вера Семејство

Љубовта бара трпение: со самите себе и со другите

Ако не си подготвен да трпиш за луѓето за кои велиш дека ги сакаш, треба да ја разбудиш таа љубов и да работиш на усовршување на својата љубов кон нив.

Ватикан Вести

Папата: Исус ни нуди надеж во новиот живот

Божјото милосрдие е темел на христијанската надеж – истакна папата Фрањо за време на Генералната аудиенција на 9 август 2017 година, во Ватикан.

Вера Духовност

Како знаеш дека Бог сака да бидеш свештеник?

Животот без љубовта нема смисла. Зборови на папата Иван Павле II: „Човекот не може да живее без љубов.